Dernek Yazışma Grupları

Derneğimizin 3 Adet posta grubu vardır.

1- [email protected] Sadece üye olan plastik cerrahlara derneğin duyurularını ulaştıran posta grubu (üye olmayanlara duyurular gitmez) Tek yönlüdür. Gruba mail gönderemezsiniz sadece alabilirsiniz.

2- asistan@turkplastsurg.org Tüm asistanlarımızın üye olduğu plastcer benzeri posta grubu.

3-  plastcer@turkplastsurg.org  Gruba plastik cerrahlar üye olabilir. Dernek üyesi olması gerekmez.

Posta gruplarına gönderilen bir e-posta eğer o gruba üye iseniz tüm grup üyelerine  otomatik olarak dağılacaktır. 

Listelerimiz kapalı bir listedir. Gruba mail gönderebilmek için bu listede e-posta adresinizin olması gerekmektedir (eğer iki ayrı e-posta adresiniz varsa plastcer'deki e-posta adresi hesabından göndermelisiniz. Örnek: yahoo ve hotmail mail hesaplarınız var,  plastcer'e kayıtlı olan yahoo oldugunu farzedelim, listeye yahoo e-mail hesabından mail atabilirsiniz. Hotmail' den atarsanız, siz liste ye bu hesaptan kayıtlı olmadığınız için mailinizi dağıtmayacaktır.  Eğer gruba üye değilseniz mail atamazsınız. Liste sistemi mailin kimden geldiğine bakar  eğer yabancı biriyse dağıtım yapmaz. Bu nedenle gereksiz reklam, spam ve benzeri alakasız maillerin dağıtılmasını önlerir. 

Sizin e-posta adresleriniz izniniz olmadan hiç bir gruba veya kimseye verilmeyecektir. 

Gruba üye olabilmek için  adınızı, soyadınızı, çalıştığınız yeri,  uzmanlığınızı aldığınız veya alacağınız kurumu, kullanacağınız e-posta adresini ve size referans olabilecek bir dernek üyesinin adını yazıp [email protected] adresine göndermeniz gerekmektedir.

Mailleri almak istemiyorsa üyelikten çıkabilir yine tprecd(at)gmail.com   adresine üyelikten çıkmak istediğinize dair bir mail atmanız gerekmektedir.

TPRECD Yönetim Kurulu

 

ETİK KURULUN TARTIŞMA GRUBUMUZ İLE İLGİLİ MÜTEALASI: 

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ ETİK KURULU

TÜRK PLASTİK REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ DERNEĞİ BAŞKANLIĞI’NA


Konu:  Plastik Cerrahlar arasında kurulan haberleşme gurubunda siyasi konuların durumu hakkındaki Etik Kurul görüşü.

Etik Kurul kamu davasına bakan veya RTÜK gibi denetleme görevini üstlenen bir yapılanma değildir. Etik Kurul bir danışma kuruludur, gerekli görürse yönetim kurulu değerlendirilmesi gereken konuyu Etik Kurul’a yazar , kurul değerlendirir ve yönetim kuruluna tavsiyede bulunabilir. Üyeler veya dernek yönetimi sosyal medyadaki bir kişi yada konuyu şikayet eder ise değerlendirir. Sosyal medya için değerlendirme kriteri olarak elimizde bir suç ve ceza reçetesi yoktur.

Bir editör de yazılara ambargo koyabilir. 400-500 kişilik bir camiada ,(az sayıda kişi yazar, çoğu okur, belki bazıları üye değil, bazılar mesajları seçip okumadan çöp kutusuna gönderiyor) ifade özgürlüğü ve hoşgörü olmalı şeklinde düşünen üye sayımız çoğunluktadır.

Siyaset sözcüğünün altı çok kalabalıktır. Bizi ilgilendiren sağlık politikalarını tartışırken kimi zaman hepimiz siyasete dokunuruz. Siyasetin dozunu belirleyecek olan “yazan kişinin otokontrolü”dür. Konuya kapılıp kendini frenleyemeyen arkadaşlarımıza, diğer meslektaşlarımız çoğu zaman gerekli uyarıları yapmaktadır. Sistemin kendi kontrol mekanizması çalışmaktadır ve bu mekanizmaya güvenmenin camiamızı güçlendireceğine ve disipline edeceğine inanılması gerektiği kanaatindeyiz.


Gurupların amacı haberleşme ( üyelerimize ,dernek aktivitelerine ve kimi zaman hayata dair ) bilgi alışverişinde bulunma (yasal düzenlemeler,konsültasyon, lteratür önerme vb..) gibi iki ana başlık altında toplanabilir. Her yönüyle meslektaşlarımızı tanımamıza imkan veren sosyal medya (gurubumuzu bu şekilde tanımlamak doğru olabilir) hayatımızın tam ortasına düşmüştür.Camia istediği taktirde tümüyle Bilimsel tartışmaların yer alacağı yeni bir platform oluşturabilir.Ancak mevcut şartlarda, politika, siyaset, felsefe, halkla ilişkiler, espri vb.. konu başlıkları yoğun geçen ve yorgunlukla sonlanan günümüzü renklendirmek için katkıda bulunabilir. Çeşni olarak değerlendirebileceğimiz bu konuların gündeme getirilişi ve sürdürülüşündeki üslup kişinin kişiliğinin özetidir;

Yani “bilgi sahibi ve fikir sahibidir”; bunu taşıyacak “olgunluğa sahiptir”, “bilgiyi sözlü ve yazılı olarak paylaşma becerisine ulaşmıştır”; insanı insan yapan bu güzel özellikleri daha da sıralamak mümkün.

Peki ötekiler yani hoşa gitmeyenler için ne yapmalı?

Medeniyet insanın “kendine rağmen” ortaya çıkardığı değerler bütünüdür. Kendine çok emek vermiş, iyi yetişmiş medeni insanlar olarak hepimizi neyi niçin yazdığımızı bilmeye ve yazdıklarımızı tekrar okuduktan sonra mail gurubuna göndermeye; kısacası otokontrole davet ediyoruz.  Sosyal medyayı hakaret (kişisel, kurumsal,dil,din,ırk vb… konularda) amacıyla kullanan “akıl tutulması” içindeki meslektaşlarımızı guruptan çıkarmak (geçici/kalıcı süre), hoşgörü sınırları zorlanan meslektaşlarımızın da desteklediği bir yaklaşımdır.

Etik Kurul konuya ilişkin bu şekilde bir rapor hazırlamayı ve yönetim kuruluna sunmayı oy birliği ile kabul etmiştir.